Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Anti-boktor.nl
Anti-boktor.nl
Boktor in je huis bestrijden

Boktor bestrijden

Wat is een boktor? Boktor ook wel bekend als huisboktor of houtwormkever is een kever die behoorlijk wat schade kan aanrichten aan houtwerk in huis. Door het boren van gangen in hout kunnen keverlarven houtconstructies, meubelen, houten vloeren behoorlijk beschadigen. De larven prefereren zachte delen van het hout. Men kan de aanwezigheid van boktorlarven herkennen doordat er boormeel uit de gaten komt.

Hoe kan met boktor bestrijden? Men kan stellen dat boktor en alle andere houtworm soorten op gelijkaardige manieren kunnen bestreden worden. Je kiest het bestrijdingsmiddel aan de hand van tijd die de boktorren hebben gehad om schade aan te richten. Als de schade echt heel erg groot is moet je een bestrijdingsmiddel kiezen dat alle boktoren en larven uitroeit. Door deze reden is het ook verstandig om het inhuren van een professioneel bestrijdingsbedrijf te overwegen. Dit omdat de bestrijding van een complete populatie boktorren en larven ook het gebruik van chemische middelen inhoud. Er zijn diverse soorten bestrijdingsmiddelen om boktor te bestrijden.

Je moet echter zorgen voor de veiligheid van je huis, jezelf, je huisgenoten en je huisdieren wanneer je overgaat tot bestrijden van de boktor. Beschermende kledij is echt aan te raden. Een soort van chemisch pak met ook beveiliging van mond, neus en ogen.

Kan boktor alleen chemisch bestreden worden? Naast het bestrijden van boktor met de hulp van chemische middelen kan je het aangetaste hout ook inwrijven met petroleum of reukvrije lampolie. Dit is minder schadelijk voor de gezondheid maar vernietigd echter ook slecht een deel van de levende boktorren en niet de eitjes. De chemische bestrijdingsmiddelen daar en tegen laten een langdurig werkzaam laagje op en in het hout achter. Waardoor zowel levende boktorren als hun eitjes het niet overleven. Onderzoek dus eerst goed hoe erg je hout aangetast is. En selecteer op basis daarvan het bestrijdingsmiddel.

Snel een specialist inschakelen wordt geadviseerd!

Om permanente schade aan bijvoorbeeld de houten draagbalken van je huis te voorkomen is het verstandig om snel in actie te komen tegen boktor. Met onze offerte service kun je snel en vrijblijvend in contact komen met erkende bedrijven in je regio. Door het aanbod en de prijzen vervolgens naast elkaar te leggen kun je een betere keuze maken. En betaal je dus nooit teveel voor het inhuren van een ongediertebestrijder.

Bekijk ook eens deze boktor bestrijden pagina’s:

> Boktor
> Boktor bestrijdingsmiddelen
> Boktor inspectie
> Boktor verwijderen
> Boktorren
> Aandachtspunten
> Kosten voor verwijderen
> Vrijblijvend advies

 

Offertes voor ongediertebestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende ongediertebestrijder en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende ongediertebestrijders