Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Anti-boktor.nl
Anti-boktor.nl
Boktor in je huis bestrijden

Bestrijdingsmiddelen

Het opsporen van boktor in je huis is niet makkelijk. Het vergt de kennis van waar je moet op letten. Het is daarom ook raadzaam om zowel het opsporen als bestrijden van boktor in je huis over te laten aan een gespecialiseerde firma.

Waar heb je het meeste kans om boktor te vinden? Indien er echt boktor aanwezig is in je huis kijk dan in eerste instantie grondig al je vuren en grenenhout na. Boktor kan je het beste opsporen door de schuilplaatsen en sporen van boktor op te sporen. Het bestrijden van boktor zal er voornamelijk uit bestaan om de boorgangen en uitvlieg openingen aan te pakken.

Hoe moet je dat bestrijden van boktor voorstellen? Boktor bestrijden bestaat hoofdzakelijk uit het schoonsteken van het aangetaste hout en het blootleggen en uitborstelen van de boorgangen. Daarna kan men beginnen met het oppervlak te besproeien met een boktor bestrijdingsmiddel. Indien men echt hele diepe aantasting vaststelt of ook in het geval van geschilderd houtwerk worden injectiepluggen geplaatst.

Welke soorten bestrijdingsmiddelen zijn er?

In eerste instantie heb je de natuurlijke aanpak. Boktorren kunnen niet tegen kou of hitte. Daardoor plaatst men vaak het aangetaste hout een hele tijd in een temperatuur van -20 graden. Of juist in een temperatuur van plus 55 graden.

Een andere bestrijdingsmiddel is om het aangetaste hout in te smeren met petroleum. De larven sterven hierdoor echter niet. Verder kan men hout ook impregneren, injecteren of begassen.
Hoe kan je boktor voorkomen? Boktorren hebben een overtuigde liefde voor onbewerkt hout. Met andere woorden, ze hebben een gruwelijke hekel aan was, verf, beits of lak. De beste actie die je dus kan doen is al je hout preventief behandelen.

Snel een specialist inschakelen wordt geadviseerd!

Om permanente schade aan bijvoorbeeld de houten draagbalken van je huis te voorkomen is het verstandig om snel in actie te komen tegen boktor. Met onze offerte service kun je snel en vrijblijvend in contact komen met erkende bedrijven in je regio. Door het aanbod en de prijzen vervolgens naast elkaar te leggen kun je een betere keuze maken. En betaal je dus nooit teveel voor het inhuren van een ongediertebestrijder.

Bekijk ook eens deze boktor bestrijden pagina’s:

> Boktor
> Boktor bestrijden
> Boktor inspectie
> Boktor verwijderen
> Boktorren
> Aandachtspunten
> Kosten voor verwijderen
> Vrijblijvend advies

 

Offertes voor ongediertebestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende ongediertebestrijder en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende ongediertebestrijders