Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Anti-boktor.nl
Anti-boktor.nl
Boktor in je huis bestrijden

Boktor verwijderen

Wat is dat, een boktor? Dat is ongedierte waar je liever niets mee te maken wilt hebben. De larven van deze soort ongedierte kunnen namelijk erg veel schade toe richten aan hout, zoals bomen, stuiken maar ook aan meubels en houtwerk wat in jouw huis staat. De boktor is mooi om te zien, maar zeker niet mooi om in de buurt te hebben.

Soorten boktorren

Hoeveel soorten boktorren heb je wel niet? Schrik niet, dit zijn er namelijk meer dan 33.000. De boktorren behoren tot de orde Coleoptera, oftewel de kevers. Ze zijn er in verschillende kleuren en patronen. Je hebt boktorren die bijvoorbeeld lijken op een wesp of een mier, zoals de kleine wespenbok (Clytus arietis). Verder zijn de Aardbok (Iberodorcadion fuliginator), de Oost-Aziatische boktor (Anoplophora chinensis) en de huisboktor (Hylotrupes bajulus) de bekendste soorten boktorren die wij kennen. Zo is er in 2012 in het dorp Winterswijk een woonwijk geteisterd door een Aziatische boktor plaag.

Leefwijze van boktorren en larven

De larven eten hout, maar wat eten boktorren zelf? De meeste eten voornamelijk boomsappen, nectar en stuifmeel. Geen enkele soort boktor jaagt actief op andere prooien. Er zijn zelfs soorten die helemaal niets eten omdat zij zich voornamelijk richten op de voortplanting. De larven van de boktorren leven vaak in dood hout, maar deze kunnen ook in levend hout leven. Bomen kunnen veel schade oplopen door deze beestjes, het kan zelfs tot de dood leiden van de bomen. Larven leven over het algemeen langer dan de boktorren zelf. De levensduur van de larven is afhankelijk van het soort hout waar ze zich in bevinden. Een boktor leeft gemiddeld maar 3 tot 4 weken terwijl de larven het jarenlang kunnen volhouden.

Snel een specialist inschakelen wordt geadviseerd!

Om permanente schade aan bijvoorbeeld de houten draagbalken van je huis te voorkomen is het verstandig om snel in actie te komen tegen boktor. Met onze offerte service kun je snel en vrijblijvend in contact komen met erkende bedrijven in je regio. Door het aanbod en de prijzen vervolgens naast elkaar te leggen kun je een betere keuze maken. En betaal je dus nooit teveel voor het inhuren van een ongediertebestrijder.

Bekijk ook eens deze boktor bestrijden pagina’s:

> Boktor
> Boktor bestrijden
> Boktor bestrijdingsmiddelen
> Boktor inspectie
> Boktorren
> Aandachtspunten
> Kosten voor verwijderen
> Vrijblijvend advies

 

Offertes voor ongediertebestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende ongediertebestrijder en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende ongediertebestrijders